Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő

Békéltető Testület
Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefon: 06-96-520-217
Fax: 06-96-520-218

Hírek

Standard Products and Solutions Kft. jogsértően népszerűsítette termékeit

A GVH a Standard Products and Solutions Kft. által forgalmazott termékekkel, pl. polarizált fényterápiás lámpákkal, levegő- és víztisztító készülékekkel, matracokkal, ágybetétekkel összefüggő szóbeli és internetes tájékoztatásokat vizsgált.

 A GVH úgy ítélte meg, hogy a Standard Products and Solutions Kft. jogsértően népszerűsítette termékeit, mert

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot érintő legfontosabb változások 2017. január 1-től

 

Fogyasztóvédelmi hatóságként közigazgatási hatósági ügyekben kijelölésre került:

- a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatal (a továbbiakban: járási hivatal),

Újjáalakult a Békéltető testület, ismét Horváth László az elnök

Cipők, termékbemutatók és telefonok a célkeresztben

Újjáalakult a Győr­-Moson-­Sopron Megyei Békéltető Testület, amely a korábbi elnököt, Horváth Lászlót választotta meg ismét elnöknek.  A fogyasztók érdekeit képviselő testület kibővült és megfiatalodott, a korábbi 26 helyett 28 fős, s még több jogász van a soraiban.

A létszámnövekedést az ügyek darabszámának emelkedése indokolta, a még több jogász bevonását pedig az, hogy az eljáró tanácsokban minimum egy jogásznak helyet kell kapnia – indokolta a döntést Horváth László, aki 2001-­es alapítása óta elnöke a Békéltető Testületnek a megyében.

Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a termékbemutatón értékesítők

2016.január

Januártól a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelten ellenőrzi az árubemutatókon értékesítő cégeket, miután a parlament kedden elfogadta a kereskedelmi törvény rájuk vonatkozó módosítását - mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

Az államtitkár három pontban foglalta össze a szigorítás lényegét: tilos lesz az árubemutatóval egybekötött termékértékesítéshez kapcsolódó ajándék, árengedmény, vagyoni előny reklámja, kötelező lesz az ügyfélszolgálat működtetése, és nem lehet a bemutatókon hitelt kínálni a részvevőknek.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a cégek feltöltötték a raktáraikat a karácsonyi vásárra, ezek értékesítését még a régi szabályok szerint folytathatják le, hiszen a szigorítás csak az új év első napján lép hatályba. Ezért ügyeljenek a fogyasztók arra, hogy ne dőljenek be a megtévesztésnek.

Go to top